Imatralainen Miisa Kurvi, 12, edustaa Suomea rytmisen voimistelun EM-kisoissa Bulgariassa

28.5.2021

Miisa Kurvi harjoitteli tiiviisti läpi koko talven. Kuva EM-näyttökilpailuista Espoosta. Kuvassa vasemmalta alarivissä Anastasiia Polishchuk, Anni Olkkonen, Eevi Sierilä, Miisa Kurvi ja Nella Aaltonen. Ylärivissä Amanda Äänismaa, Mimosa Turunen, Milla Savolainen ja Amanda Virta. EMMA TAST
Miisa Kurvi harjoitteli tiiviisti läpi koko talven. Kuva EM-näyttökilpailuista Espoosta. Kuvassa vasemmalta alarivissä Anastasiia Polishchuk, Anni Olkkonen, Eevi Sierilä, Miisa Kurvi ja Nella Aaltonen. Ylärivissä Amanda Äänismaa, Mimosa Turunen, Milla Savolainen ja Amanda Virta. EMMA TAST
Suomen EM-kisojen kisakokoonpanossa on Mimosa Turunen (kuvassa vasemmalla), Amanda Virta, Miisa Kurvi, Anni Olkkonen, Nella Aaltonen ja Anastasiia Polischuk. EMMA TAST
Suomen EM-kisojen kisakokoonpanossa on Mimosa Turunen (kuvassa vasemmalla), Amanda Virta, Miisa Kurvi, Anni Olkkonen, Nella Aaltonen ja Anastasiia Polischuk. EMMA TAST

https://www.uutisvuoksi.fi/urheilu/4163240 (vain tilaajille)

28.5. Uutisvuoksi / Santeri Tynkkynen
 

Imatralainen Miisa Kurvi, 12, edustaa Suomea rytmisen voimistelun EM-kisoissa Bulgariassa – Kisaprojektin takia nuori voimistelija on asunut talven ja kevään puoliksi Helsingissä, kisareissuun hän joutuu lähtemään koronan takia ilman vanhempiaan
 

Miisa Kurvi on harjoitellut lokakuusta lähtien Helsingissä perjantaista maanantaihin. Imatralla hän on käynyt koulussa kolmena päivänä viikossa. Bulgariaan hän suuntaa 7. kesäkuuta yhdessä muun joukkueen ja valmennuksen kanssa.

Imatran Voimistelijoiden 12-vuotias Miisa Kurvi edustaa Suomea rytmisen voimistelun EM-kisoissa reilun viikon päästä Bulgariassa Varnassa.

Nuorten maajoukkueen EM-kisaprosessi käynnistyi jo viime keväänä avoimilla Zoom-harjoituksilla, joihin Miisan oma valmentaja Irina Khartiian kannusti Miisaa osallistumaan.

Valintaleirejä ja treenejä oli loppukesällä ja alkusyksystä. Lokakuussa Miisa Kurvi valittiin maajoukkueen kokoonpanoon.

– Kivalta se tuntuu. Se on ollut minun tavoite, että pääsen edustamaan Suomea, nuori voimistelija kertoo.

Imatran Voimistelijoista aikaisemmin Lisa Jamil on edustanut Suomea arvokisoissa, mutta joukkuelajeissa ei ole koskaan ollut mukana imatralaisedustajaa.

– Tämä on ainutkertainen juttu, äiti Carita Kurvi iloitsee.

Kurvin lisäksi kisakokoonpanossa ovat Nella Aaltonen (seurana Elise-Järvenpää), Anni Olkkonen (Elise), Anastasiia Polischuk (Elise-Vantaa), Mimosa Turunen (TuPy) ja Amanda Virta (TuPy). Suomeen jäävä varavoimistelija on Amanda Äänismaa (Elise-Vantaa)

 

Miisa asui puoliksi Helsingissä

EM-kisaprojektin takia Kurvin perheen arki on muuttunut melkoisesti, sillä Miisa on harjoitellut viime lokakuusta alkaen Helsingissä perjantaista maanantaihin kahdesti päivässä. Viikossa harjoitustunteja tulee 25.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Miisa on muuttanut puoliksi Helsinkiin. Kotipaikkakunnalla Imatralla hän kävi talven ajan koulussa pääasiassa tiistaista torstaihin.

– Opettajani antoi aina torstaina perjantain ja maanantain tehtävät, mitkä tein Helsingissä, Miisa kertoo.

Yksin opiskeleminen ei ole ollut Miisan mielestä vaikeaa. Sekään ei ole nuorta tyttöä harmittanut, että hän on joutunut olemaan erossa Imatran kavereista.

– Ei se paljon ole harmittanut, kun täällä on nähnyt joukkuekavereita ja saanut uusia kavereita.
 

Etätyöt mahdollisti järjestelyt
 

Alkuvaiheessa äidin mielestä tuntui mahdottomalta ajatus, että he olisivat kotona Imatralla vain kolme päivää viikossa. Hän sai kuitenkin järjestettyä omat työnsä niin, että pystyy olemaan tyttären kanssa Helsingissä.

– Olen ollut etätöissä yli vuoden koronan takia ja sain sovittua työnantajan kanssa, että voin tehdä perjantait ja maanantait etänä Helsingistä käsin.

Helsingissä he asustavat Innotellin asunnossa, joka toimii samalla periaatteella kuin Airbnb.

– Aluksi tutkin vuokra-asuntoja, mutta täällä hinnat ovat pilvissä. Saimme tämän kuukausivuokralla suht edukkaaseen hintaan. Täällä on ruuanlaittomahdollisuudet, jääkaapit ja muut, äiti kertoo asumisjärjestelyistä.

Miisan lisäksi myös toinen imatralainen nuori voimistelija Milla Savolainen oli mukana maajoukkueessa, jolloin Carita Kurvi vuorotteli Savolaisen äidin kanssa Helsingissä oloa.

Miisa Kurvi harjoitteli tiiviisti läpi koko talven. 

Nuori voimistelija lähtee kisareissuun ilman vanhempiaan
 

EM-kisareissuun Bulgariaan lähtee kuuden tytön kisajoukkueen lisäksi kaksi valmentajaa, huoltaja sekä fysioterapeutti. Koronatilanteen takia suurin osa nuorten voimistelijoiden vanhemmista jää kotiin, kuten myös Miisa Kurvin vanhemmat.

– Kyllä se ehkä vähän jännittää, kun ei ole tottunut lähtemään ulkomaille ilman vanhempia, Miisa myöntää.

Äiti päästää tyttärensä kisareissuun luottavaisin mielin, koska Voimisteluliiton järjestelyt ovat niin hyvät.

– Korona tietysti vähän mietityttää. Mutta tämän eteen on tehty kovasti töitä vuosi. Olisi aika raju päätös sanoa, että et voi lähteä, Carita Kurvi tuumaa.
 

Tavoitteena oman tasoinen suoritus
 

Nuorten rytmisen voimistelun maajoukkueen kisakokoonpanossa voimistelee kuusi 2006–2008 syntynyttä tyttöä. Suomen joukkue on päässyt edellisen kerran finaaliin vuonna 2011.

– Meidän tavoite on tehdä sellainen meidän tasoisemme suoritus, samalla tavalla miten olemme harjoitelleet, Miisa Kurvi kertoo.

Suomen joukkueen haaste on se, että koronan takia kilpailuita ei ole voitu järjestää, kun taas esimerkiksi itäblokin maat ovat kiertäneet kilpailuita korona-aikanakin. Suomi on osallistunut joihinkin onlinekisoihin ja kontrolliharjoituksia on järjestetty muun muassa Norjan ja Unkarin kanssa.